22 Şubat 2018 Perşembe

Talaş Böreği Tarifi-Hazır yufkadan talaş böreği

Talaş Böreği Tarifi
Hazır Yufkadan Talaş Böreği
Garnitürlü Talaş Böreği


Talaş böreği genelde elde açılarak yapılır. İncecik açtığımız hamur araları yağlanarak katlanır . Ama artık hazır yufkadan daha pratik bir şekilde Talaş böreğini yapabiliyoruz. Bu postumda siz ziyaretçilerime hazır yufkadan talaş böreğini nasıl yaptığımı anlatacağım.



Talaş böreği için gerekli malzemeler (Resimleri üzerlerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz)


  • 5 adet yufka
  • 200 gr tereyağ
  • 1 kavanoz garnitür
  • 250 gr kıyma
  • tuz
  • kekik
  • 2 yk. sıvı yağ
İlk olarak 2 kaşık sıvı yağ ile 250 gr kıymamızı güzelce kavuruyoruz soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kıymamızı süzdüğümüz  garnitürü , tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar kekiği karıştırıyoruz. 

Tereyağımızı eritiyoruz.

Yufkamızı tezgahımıza seriyoruz. Her tarafını güzelce yağlıyoruz. 

Sonra karşılıklı iki kenarını birbirine değecek şekilde katlıyoruz.

Katladığımız kısımlarıda yağlıyoruz.



Resimde gördüğünüz gibi diğer kenarlarınıda karşılıklı katlıyoruz. Katladığımız kısımları tekrar yağlıyoruz. Tekrar kare şeklinde yufkamız oluyor.


Elde ettiğimiz yufkayı dörde kesiyoruz. Ortalarına hazırladığımız harçtan koyuyoruz.

Ve zarf şeklinde katlıyoruz. Bütün yufkalarımızı aynı şekilde sarıp tepsimize diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


Deneyenlere afiyet olsun. Yorumlarınızı bekliyorum.



Talaş Böreği Tarifi
Hazır Yufkadan Talaş Böreği
Garnitürlü Talaş Böreği

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner