24 Kasım 2017 Cuma

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı Tarifi
Antakya Tepsi Kebabı
Antakya lezzetleri

Tepsi kebabı gerçekten nefis lezzetli bir yemek. Ülkemiz yemek kültür olarak çok zengin. Doğusundan batısına her yerinde ayrı bir lezzet var bu yönden Türk halkı olarak çok şanslıyız. Antakya'nın Tepsi Kebabı'da bunlardan biri.


Tepsi Kebabı Tarifi


  • Yarım kg  yağlı kıyma
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 yk. biber salçası
Üzerini süslemek içi 
  • Domates
  • Yeşil biber

Kapya biberi, Yeşil biberi, Soğan, Sarımsak ve Maydanozu robotta kıyıyoruz. Karıştırma kabına kıymamızı, kıyıp hazırladığımız sebzeleri ve baharatları ve salçayı güzelce karıştırıyoruz. Ben tek kişilik porsiyonlar şeklinde künefe tabaklarında yapıyorum. Siz isterseniz fırın tepsisinde de yapabilirsiniz. Tepsimize köfte harcımızı güzelce yayıyoruz. Üzerine dilimlediğimiz domates biberleri dizip 200 derece fırında köftemiz kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. 

Afiyet olsun


Tepsi Kebabı Tarifi
Antakya Tepsi Kebabı
Antakya lezzetleri


2 yorum :

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner