2 Ocak 2017 Pazartesi

Barbunya Pilaki Tarifi

Barbunya pilaki
Taze barbunya pilaki
Barbunya yemekleri

Tarif için biraz geç kaldım ama gelecek yaz için hazır olmuş olur. Barbunyanın her çeşidini seviyorum. Sitemde daha önce paylaştığım Barbunya Piyazını'da tavsiye ederim. 

Barbunya Pilaki tarifi


  • Yarım kg taze barbunya
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yk. domates  salçası
  • Zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar su
Üzeri için 

Kıyılmış  maydanoz


Barbunyalarımızı ayıklıyoruz. Patates ve havuçlarımızı küp küp doğruyoruz.
Düdüklü tenceremize yemeklik doğradığımız soğanları ve zeytinyağını koyup biraz kavuruyoruz . Havuçlarıda ekleyip  biraz kavurup salçamızı ekliyoruz. Sonra sırayla patatesimizi, barbunyamızı, sarımsağımızı, toz şeker ve tuzumuzu  ve yeteri kadar suyumuzu ilave edip düdüklünün kapağını kapatıp ocağımız tam açık konumda açıp düdüklümüz hızlı buhar çıkarmaya başladığında düdüğünü kapatıp altını kısıyoruz. Düdüklümüz tıslama sesi çıkarmaya başlamasının ardından 10 dakika saat tutup dk dolunca ocağı kapatıyoruz. 

Soğumasını bekleyip üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun



Barbunya pilaki
Taze barbunya pilaki
Barbunya yemekleri

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner