24 Aralık 2016 Cumartesi

Midye börek tarifi

Midye börek tarifi
Yufka börekleri
Peynirli midye börek

Yufka hayatımızı ne kadar kolaylaştıran bir ürün değilmi? Hazır yufka kimbilir kaç çeşit  börek yapıyoruz. Midye börek bu ara sık yaptığım böreklerden. Bende bu tarifte artık blogta yer almalı diye düşündüm ve eklemeye karar verdim.

Midye börek tarifi

  • 5 adet yufka 
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım şişe maden suyu
  • İstediğimiz bir iç malzemesi
Yufkamızı tezgaha seriyoruz ve 4 e bölüyoruz. Çeyrek yufkamızı sivri köşesinden geniş kısıma doğru elimizle büzüyoruz. İki kenarını yan yana gelecek şekilde birleştiriyoruz. Yukarıdaki malzemelerle bir karışım hazırlıyoruz. Bu hazırladığımız karışımdan 1-2 kaşık yufkamıza döküyoruz. Uç kısmına istediğimiz iç malzemesini koyup rulo sarıyoruz  uç kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye diziyoruz. Bütün yufkalarımızı aynı şekilde sardıktan sonra  Kalan karışımı böreklerimizin üzerlerine sürüyoruz. 180 derece fırında böreklerimiz kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.




Afiyet olsun.





Midye börek tarifi
Yufka börekleri
Peynirli midye börek




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner