22 Aralık 2016 Perşembe

Kiymali katmerli pogaca tarifi

Katmerli Poğaça tarifi
Kıymalı katmerli poğaça
Katmerli poğaça

Uzun bir aradan sonra harika bir tarifle geri döndüm. Kat kat çıtır çıtır kol böreği tadında harika bir poğaça tarifim var. Çok fazla uzatmadan  tarife geçeyim.

Katmerli Poğaça


  • 1 su bardağı süt
  • 2 yk. yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 pk instant maya
  • 1 yk. sirke
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un
  • Aralarına sürmek için sıvı yağ
  • Üzerine sürmek için yumurta sarısı
  • İstediğimiz bir iç malzemesi
Bu malzemelerle çok yumuşak olmayan bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu 10 adet beze yapıyoruz. Tek tek açıp bütün büzeleri sofra bezimize seriyoruz. !0 adet yufkamızı aralarına (heryerine gelecek şekilde) sıvı yağ  sürüp üst üste topluyoruz. Yuvarlak kalıpla kesip içine istediğimiz iç malzemeyi koyup poğaça şeklinde kapatıyoruz. Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis edilmesini öneriyorum





Afiyet olsun




Katmerli Poğaça tarifi
Kıymalı katmerli poğaça
Katmerli poğaça

2 yorum :

  1. Elinize sağlık Ayşe hanimcığım... görüntüsü çak güzel ... hamuru kabarması için bekleticekmiydik... sevgiler (Selma'nin Organik Mutfağı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selma hanımcım yorumunuz için çok teşekkür ederim. Hamurumuzu mayalanmasını beklemeden hemen açmaya başlıyoruz

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner