14 Kasım 2016 Pazartesi

Kışlık turşu tarifi

Kışlık turşu tarifi
Salatalık turşusu
Karışık turşu

Turşularım çok güzel oldu bende tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Bu sene için geç kaldım ama seneye kullanmak için tarifimi not almanızı tavsiye ederim.


Bu tarifteki hazırladığım turşu suyu 5 kg lık 2 bidon için yeterli geliyor. 

Turşuluk malzemeler:Salatalık, havuç, biber, lahana, domates 

Turşu suyu tarifi (ölçüler su bardağıyla)


  • 20 bardak kaynatılmış soğutulmuş su
  • 1 bardak üzüm sirkesi
  • 1 bardak iri tuz
  • 1/2 bardak toz şeker
  • En son bidonun ağzına 1 yk limon tuzu
  • Kapağın altına turşuluk otlar (Kereviz yaprağı. Maydanoz, Dereotu)
  • Her bidon için 1 baş sarımsak
Su, üzüm sirkesi. iri tuz ve toz şekeri büyük bir kapta karıştırıyoruz.  Turşuluklarımızı güzelce yıkayıp bidonlara yerleştiriyoruz. Aralarına ayıkladığımız sarımsakları ekliyoruz. Hazırladığımız suyu bidonumuza dolduruyoruz. 1 yk kaşığı limon tuzunu ekliyoruz. Bilmiyorum her yerde satılıyormu bizim burda turşu otları satılıyor. Kereviz yaprakları Çiçeklenmeye başlamış dereotu ve maydanoz bunlarıda yıkayıp simit gibi yuvarlıyoruz bidonumuzun ağız kısmını kapatıyoruz. Kapağını sıkıca kapatıp serin ve karanlık bir yerde 20 gün kadar dinlenmeye bırakalım. Ortalama 20 gün sonra turşularımız hazır.




Kışlık turşu tarifi
Salatalık turşusu
Karışık turşu
Turşu suyu

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner