20 Ekim 2016 Perşembe

Yogurtlu Sehriye Corbasi Tarifi

Yoğurtlu şehriye çorbası
Şehriye çorbası
Yoğurtlu şehriye

Tam bir kış çorbası.
Ben çorbayı yaz-kış her mevsim tüketmeyi seviyorum ama bu çorbam bol acılı olması sebebiyle kışın içimizi ısıtacak .
Ben yoğurtlu çorbaları sık yapıyorum. Buğday çorbasıda hem lezzetli hemde çok faydalı isterseniz o tarifimede bir ara göz atın.

Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tarifi


  • 4-5  yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 kahve fincanı arpa şehriye
  • 1,5 litre su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber ( pul biber ölçüsünü kendi biberinizin acılığına göre ayarlamanızı tavsiye ederim
  • tuz

Tenceremize unumuzu, yoğurdumuzu ve  suyumuzun 1 bardağı kadarını koyup çırpma teliyle güzelce pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırıyoruz.  Kalan suyuda ekleyip ocağımızı yakıyoruz . Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Kaynayan çorbamıza şehriyelerimizi ilave edip ara sıra karıştırarak şehriyelerimizi pişmeye bırakıyoruz. Şehriyelerimiz yumuşadığında ocağımızı kapatmadan tuzunu ilave ediyoruz. Ayrı bir kapta tereyağında nane ve pulbiberi yakıyoruz. Tereyağını çorbamıza karıştırıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.


Yoğurtlu şehriye çorbası
Şehriye çorbası
Yoğurtlu şehriye

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner