6 Aralık 2015 Pazar

Cevizli Lokum Tarifi-Bilecik lokumu

Cevizli lokum tarifi
Haşhaşlı cevizli lokum
Bilecik lokumu


Cevizli lokum harika bir lezzet.  Bilecik'te bayram arefesinde mutlaka cevizli lokum yapılır.
Eşimin ailesi Bilecik'te yaşıyor ve her bayramda kayınvalidem bu cevizli lokumları yapar. Bizde afiyetle yeriz Sadece bir sakıncası var ordan kilo alıp dönüyoruz. Bunlarıda geçen bayram kayınvalidem yapmıştı. Bende bloğumda tarifi bulunsun diye resim çekmiştim.






Cevizli Lokum Tarifi


  • Su
  • Maya
  • Tuz
  • Alabildiği kadar unla ekmek hamuru yoğuruyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz.
İç Malzemesi

  • Haşhaş
  • Sıvı yağ
  • Ceviz
Üzeri için yumurta sarısı ve  susam

Haşhaşı yağ ile sürülebilecek kıvama getiriyoruz. Cevizlerimizi robotta çekiyoruz. 

Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parça koparıp pasta tabağı büyüklüğünde elimizle  kesme tathtası üzerinde açıyoruz. Üzerine haşhaşlı sıvı yağ karışımı sürüp kıyılmış ceviz serpiyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Bütün hamurumuzu bu şekilde yapıyoruz. Sonra rulo şeklinde hamurlarımızı burup gül böreği şeklinde sarıyoruz. Tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sürüp susam serpiyoruz. Fırında 200 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 

Afiyet olsun.


Cevizli lokum tarifi
Haşhaşlı cevizli lokum
Bilecik lokumu


1 yorum :

  1. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ben bir çay kaşığı şeker de katıyorum hoş bir tat veriyor teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner