14 Şubat 2015 Cumartesi

Ruseymli papatya ekmek yapilisi

Papatya ekmek
Ruşeymli ekmek 
Ruşeym nedir?

ALINTIDIR.

Ruşeym (wheat germ) buğdayın özü demektir. Bu bilinen buğday taneciğinin en tepecindeki embriyo olarak adlandırılan tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlayan kısmıdır..  Tepesindeki o küçücük  kısım buğdayın hayat kaynağı ve kalbidir.Doğal bir e vitamini kaynağı. Folik  asit ve demirden zengin. Lif değeri çok yüksek sindirime çok iyi gelir. Kan şekerini dengeler ani şeker iniş çıkışlarını engeller. 1 ton buğdaydan 1 kg ruşeym elde edilir.



Görümcemin eşi sağolsun bize bu ruşeymi gönderiyor. Bende ekmeğimi devamlı kendim yapıyorum. Mutlaka ruşeym ekliyorum. Eğer bulabilirseniz denemenizi tavsiye ederim.

Ekmek tarifi

  • 3 bardak ılık su
  • 1 çay bardağı ruşeym
  • 1 yk instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • alabildiği kadar un
Bu malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. 1 saat kadar kabarması için bekliyoruz. Sonra portakal büyüklüğünde parçalar kopararak tepsiye diziyoruz.


Tepside yarım saat daha bekletip kabarması bekleniyoruz.



Hamurumuz tepsimizi doldurunca 170 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

Bu da tost ekmeği olarak yaptığım ekmekler




Papatya ekmek
Ruşeymli ekmek 
Ruşeym nedir?


1 yorum :

  1. Görüntü muhteşem çokta sağlıklı bir ekmek olmuş ayşeciğim. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner