11 Ocak 2015 Pazar

Peynir Helvasi tarifi- Hatay peynir helvasi

Peynir Helvası tarifi
Peynir Helvası nasıl yapılır?
Hatay peynir helvası

Bu tarif arkadaşım Çiğdem'den. Çiğdem Hatay'da yaşıyor orda Pizza Center'ın yöneticisi ve sahibi. Bir süre önce ondan peynir helvasının tarifini ve yaptığında benim içim fotoğraf çekmesini istemiştim. Biraz evvel yapıp hemen fotoğraflayıp gönderdi. Bende sıcak sıcak sizinle paylaşmak istedim.
Peynir Helvası için gerekli malzemeler:


  • 200 gr tereyağ
  • 200 gr tuzsuz peynir
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 2,5 su bardağı su
  • Üzeri için tarçın, fındık, ceviz, antep fıstık

Tereyağ ve irmik hafif rengi değişene kadar kavrulur. 1,5 su bardağı toz şeker ilave edilip karıştırılır. 2,5 su bardağı su eklenip göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirilir. Peynirler ilave edilip ocak kapatılır. Peynirler eriyip sünene kadar karıştırılır.
Ve sıcak sıcak servis yapılır



Afiyet olsun

Not:Burdayken yapıp yedirmedin bize borçlusun Çiğdemcim.




Peynir Helvası tarifi
Peynir Helvası nasıl yapılır?
Hatay peynir helvası

2 yorum :

  1. Ayşe hanım bu peynirden bulsak da yapsak nefis olur.Arkadaşınızın ellerine sağlık pembezambak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiğdem hanımcım sanırım Migroslarda künefe peyniri diye satılıyormuş. Arkadaşım öyle söyledi

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner