9 Ocak 2015 Cuma

Bazlama tarifi- bazlama hamuru

Bazlama tarifi
Bazlama hamuru nasıl yapılır?
Tavada bazlama


Kahvaltılarda bazlamayı çok seviyorum. Daha önce tam buğday unundan yapmıştım oda çok lezzetli oluyor. Bu sefer beyaz undan yaptım harika oluyor. Bazlamanızı akşamdan yoğurup sabah kahvaltı hazırlayana kadar tavada pişirebilirsiniz. Kahvaltıda sıcacık bazlamaları çocuklarınıza yedirebilirsiniz.


Bazlama hamuru için gerekli malzemeler:


  • 2 büyük su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 1 pk instant maya
  • 1 y k toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un (yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.)

Bu malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurumuz iki katı büyüklüğe ulaşıncaya kadar bekletiyoruz. Mayalanan hamurumuzdan portakaldan büyük parçalar alıp elimizle yassıltıyoruz.

Tavamıza koyup orta ateşte arkalı önlü pişiriyoruz.

Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Bazlama tarifi
Bazlama hamuru nasıl yapılır?
Tavada bazlama

2 yorum :

  1. Ayşe hanım yumuşacık görünüyorlar.Ah kilo derdi olmasa her gün yapar yerim sevgiler.Çiğdem

    YanıtlaSil
  2. Ayşe hanım ,buna bayıldım. Hemen yapacağım ama ben tambuğday ununu seviyorum. sİZ NASILSA daha önce denemişsiniz, demek ki oluyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner