5 Aralık 2014 Cuma

Kucuk Sandvic Ekmekleri-Sakalli pogaca

Sandviç ekmeği
Sakallı poğaça
Peynirli sandviç


Sakallı poğaçadan farkı içlerine  dilimlenmiş peynir ve bütün maydanoz yaprakları konması. Misafirlerinize ikram etmek için böyle minik sandviç ekmekleri yapabilirsiniz. Bu tarifle çok değişik kanepeler hazırlayabilirsiniz. İsteseniz birer dilim salam ve kaşar peynir veya peynir domates koyarak çeşitlendirebilirsiniz.

Daha sonra farklı alternatifleride paylaşacağım.

Malzemeler:


  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üstüne beyazı içine)
  • tuz
  • 1 pk instant maya
  • 1 y k toz şeker
  • Alabildiği kadar un
Unumuzu eliyoruz.Hamur yoğurma kabımıza bir miktar unu alıp maya ile karıştırıyoruz. Sonra diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.  Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye aralıklı olarak diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 15-20 dk kadar bekletip 150-160 derecede sandviç ekmeklerimiz kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 
Soğuduktan sonra bıçakla kesip istediğimiz malzemeyi arasına koyup ikram ediyoruz.

Afiyet olsun.


Sandviç ekmeği
Sakallı poğaça
Peynirli sandviç

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner