13 Ekim 2014 Pazartesi

Milfoyden kulah tatlisi tarifi- Gunun menusu

Milföyden külah tatlısı
Külah tatlısı
Torpil tatlısı



Yazın İstanbul'a gittiğimde Eminönünden Besan'dan almıştım bu külahları. İlk fırsatta denedim kullanımı çok kolay milföyler yapışmıyor ve kalıptan çok kolay çıkıyorlar. İçelerine krema sıkma torbasıyla muhallebi doldurmakta çok kolay oluyor. Sunumuda çok şık oldu. Denemek isterseniz kalıp yerine folyodanda kalıpı yapabiliyorsunuz. Ama fırsatınız varsa kalıplardan almanızı tavsiye ederim.
Tarife geçmeden önce size örnek menümü vermek istiyorum.

Menümüze olmazsa olmazımız çorbayla başlıyoruz.


Gelelim Külah tatlısı tarifimize

Malzemeler:

1 külah için 2 şerit kesilmiş milföy yeterli oluyor.
Milföyleri dolaptan çıkarıyoruz. Tamamen erimeden açılabilecek kıvama gelince merdaneyle uzunlamasına açıyoruz. Yaklaşık 1 parmak kalınlığında uzunlamasına şeritler kesiyoruz. Şeritleri resimde görüldüğü gibi  kalıplara sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye diziyoruz. Fırında külahlarımızı kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 


Milföylerimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.


Külahlarımız soğuyunca kolayca kalıptan çıkıyorlar

Muhallebisi:


  • 2 su bardağı süt
  • 2 yk nişasta
  • 5 yk toz şeker
  • küçük bir parça damla sakızı
  • üzerlerine kullanmak için yeşil fıstık tozu
Fıstık hariç diğer malzemelerle muhallebi pişiriyoruz. Ilınınca krema torbası yardımıyla külahların içlerine dolduruyoruz. Külahların muhallebili kısımlarını toz fıstığa batırıp servis tabağımıza yerleştiriyoruz.


Afiyet olsun.                                                        Ayşe'nin Mutfağından SEVGİLER




Milföyden külah tatlısı
Külah tatlısı
Torpil tatlısı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner