28 Mayıs 2014 Çarşamba

Zeytinyagli taze borulce tarifi- gunun menusu

börülce yemek tarifleri
taze börülce yemeği nasıl yapılır
zeytinyağli taze börülce yemeği
taze börülce yemeği oktay usta

Biz çocukluğumuzda börülceyi bilmezdik  şimdide çok yediğimiz söylenemez. Geçen pazarda görünce merak edip aldık çok tazeydi. İnternetten araştırdım genelde ya zeytinyağlı yemeğini yada salatasını yapıyorlar etlisine hiç rastlamadım ardından birde komşularıma sordum onlarda zeytinyağlı yapmamı tavsiye ettiler bende onlara uydum ve zeytinyağlı yemeğini yaptım.
Daha öncede bir komşumda kuru börülceden salatasını yemiştim çok beğenmiştim kuru börülcede aldım onuda yapacağım.
Bundan sonra postlarımda bir menü örneği vereceğim.
Çorbadan başlıyalım
İlk önce güzel bir Ezogelin çorbası 
Arkasından Karnıyarık
Karnıyarık yanına güzel bir prinç pilavı
Ve olmazsa olmazımız Semizotu Salatası

Şimdi tarife geçebiliriz.

Malzemeler:

  • 1/2 kg börülce
  • 1 büyük kuru soğan küp küp doğranacak
  • 4 adet domates Kabukları soyulup küp küp doğranacak.
  • 2 yk zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı kadar su
  • tuz

Ben düdüklü tencerede pişirdim. Zeytinyağımda kuru soğanlarımı kavurdum sonra ayıklanmış yıkanmış börülceleri ilave ettim.Bir iki kavurdum. Sonra üzerine domates ve küçük küçük doğranmış sarımsaklarımı ve suyunu tuzunu koyup düdüklüyü kapattım orta ateşte hızlı şekilde buhar çıkarmaya başlayıncaya kadar,  sonra mandalını kapatıp ocağı kısıp tıslama sesi gelincede 10 dk tutup pişirdim.

İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz 

Afiyet olsun


börülce yemek tarifleri
taze börülce yemeği nasıl yapılır
zeytinyağli taze börülce yemeği
taze börülce yemeği oktay usta

8 yorum :

  1. menünüze bayıldım, zeytinyağlı taze börülceyi de çok severim, elinize sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor çok severim börülceyi ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. taze börülce Antalyad a çok sevilir.Bu tür olanı görüntüde sanki arşın fasulye gibi geldi bana.Bazıları arşın fasulyeye börülce diyorlarmış. Acaba hangisi merak ettim. afiyetler olsun.g+

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım börülcenin her haline bayılırım...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık tatlım ben hiç pişirmedim ama börülceyi de en kısa zamanda deneyeceğim emeğine sağlık sevgilerimi bıraktım.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık...zeytinyağlı nefis oluyor..g+

    YanıtlaSil
  7. Börülce hemde zeytiyagli nefis olmus, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  8. Balıkesirde çok üretilir ve zeytinyağlı yemeği,salatası yapılır,ancak bu börülce değil sanırım çünkü daha erken :)
    g +

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner