3 Nisan 2014 Perşembe

Peynirli pogaca tarifi-Kabartma tozlu pogaca tarifi

Peynirli poğaça
Kabartma tozlu poğaça tarifi
Bayatlamayan poğaça

Çok ilginç  bu poğaçayı evlendiğimden beri yani yaklaşık 22-23 yıldır yapıyorum ama bloğa eklemeyi hep ihmal etmişim. Halbuki harika bir poğaça çabuk bayatlamıyor çok pratik bir tarif. Yolculuklarınızda yanınıza alabileceğiniz birer lokmalık poğaçalar oluyor. Ve sıvı yağ ile yapılıyor margarin sevmeyenler için güzel bir örnek. Tarif defterimin 1. sayfasında  küçük poğaça diye kaydedilmiş bir tarif bu. Çok uzatmayayım

Mayalı poğaça yapmak istersenizde aşağıdaki tariflerimi öneriyorum.

Simit Poğaça Tarifim

Kıymalı Karnıyarık Poğaça Tarifim

Mayalı Kıymalı Poğaça Tarifim

Kabartma Tozlu Poğaça

Malzemeler:


  • 2 yumurta (Birinin sarısı üstüne Sürülecek)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 pk Kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4-4,5 su bardağı kadar un 
  • Tuz

Bir yumurtanın sarısını üstüne sürmek için ayırarak diğer malzemelerle ununu birden ilave etmeden  çok sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz. 10 dk kadar dinlendiriyoruz. Ben sadece peynir kullandım. İsterseniz maydanozlu peynir karışımı, patates, kavrulmuş kıyma kullanabilirsiniz. Hamurlarımızı ceviz büyüklüğünde bölüyoruz. küçük poğaçalar yapıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otu serperek 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Peynirli poğaça
Kabartma tozlu poğaça tarifi
Bayatlamayan poğaça

36 yorum :

  1. çok severim, diyettenmi dir nedir ne zamandır poğaça yapmıyor , şöyle güzel ve lezzetli bir poğaça yapmak istiyorum :) ellerine sağlık Ayşem nefis görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selda hanimcim tesekkurler bendende size sevgiler

      Sil
  3. Ayşe ellerine sağlık Hem tariifn hem fotoğrafın çok güzel.. afiyetle.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik Ayse hanim, cok güzel olmuslar

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. ben de sıvı yağla yapıyorum,eski tarifler güvenilir oluyor değil mi ?
    eline sağlık
    g +

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yillardir yapildigi icin tutmama sorunu yok

      Sil
  7. Bilinen nefis bir tarif. Görüntü de güzel. Ellerine sağlık Ayşe hanım. :) G+

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık...sitenizi izlemeye aldım...sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Yanıtlar
    1. Nazocum teşekkürler bendende sevgiler

      Sil
  10. Merhabalar yılardır severek yediğim nefisss bir tarif…
    Ellerinize sağlık afiyetler olsun…
    Sevgilerimi bıraktım...

    YanıtlaSil
  11. Bu arada 179 .uncu olarak takibe aldım sevgiler…
    1 kişi daha bekleyeymişim 180 daha kalıcı olacakmış ya neyse…. :)

    YanıtlaSil
  12. pek lezzetli görünüyor.elinize saglık.

    YanıtlaSil
  13. Ayşe hanım tarifiniz süper ellerinize aklınıza sağlık

    YanıtlaSil
  14. Ayşe hanım tarifinizi denedim çok kolay süpersiniz. Hülya Atay

    YanıtlaSil
  15. Gercekten güzel bir tarifmiş.

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel elinize saglık pogaça candır çok severim ayse hanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Vildan hanım gerçekten poğaça nefis oluyor Bence en önemli özelliği sıvı yağ ile yapılması

      Sil
  17. Elinize sağlık. Kaç tepsi çıkıyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bardağınıza göre değişiyor ama 25-30 tane çıkıyor Normal fırınlarda kare tepsiyle 1 tepsi oluyor

      Sil
  18. Harika tarif tamda istediğim gibi teskkurler😉

    YanıtlaSil
  19. Çok güzel bir tarif. Ellerinize sağlık En kısa zamanda bende sitemde tarifinize yer vereceğim.

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar,
    İçimi ısıtan tam bir ev poğaçası görüntüsü var:)))) ellerinize sağlık.
    Ben de sayfama beklerim sizi, katılırsanız çok sevinirim:)
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner