29 Mart 2014 Cumartesi

Sozma Gobete Tarifi - El Acmasi Borek Tarifi

Tatar böreği tarifi
Göbete tarifleri
Prinçli göbete


Daha önce bir kaç tatarlara ait tariflerden paylaşmıştım. Bu prinçli göbetenin  farklı bir tarifinide paylaşmıştım. Buda çok kolay bir o kadarda lezzetli bir börek. Bu göbetenin bir güzel yanıda sıvı yağ ile yapılması. Ben margarin hiç kullanmıyorum artık margarin olan tariflerde tereyağ kullanıyorum tavsiye ederim. Bu böreğin iç malzemesini değiştirebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla Göçmen böreğine benziyor. Pırasalı iç hazırlanıp pırasaylada harika oluyor.


Daha önce paylaştığım tariflerime göz atmadan geçmeyin derim

Kavurma Börek Tarifim

Çibörek Tarifim

Çoban Göbete Tarifm




Hamur için Malzemeler:
  • 2 normal su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 pk kabartma tozu
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un (hamur çok yumuşak kıvamlı olacak kadar)


İç Malzemesi:
  • 250 Kıyma
  • 1 çay bardağı Prinç
  • Tuz Karabiber

 Bu malzemelerle 30 cm yuvarlak bir tepsiye yeterli oluyor.

Kıymamızı kavuruyoruz. Üzerine ayıklanmış yıkanmış prinçleri, tuz ve karabiberi ilave ediyoruz. 1,5 çay bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Ilınmaya bırakıyoruz.

Hamur için gerekli malzemelerimizle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu 10 parçaya bölüyoruz. Bezelerimizi pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı elimizle heryerine sürüyoruz. Bu şekilde 5 adet açılmış hamuru üst üste topluyoruz. Bu şekilde 2 tane 5li hamurlarımız olacak. 5 dakika kadar dinlendirip sonra yardım edecek birisi varsa çeke çeke tepsi büyüklüğüne getiriyoruz. Yardım edecek kimse yoksa oklavaylada açabiliriz. Yağlanmış tepsimize açtığımız hamuru yerleştirip üzerine iç malzememizi yayıyoruz. Üzerine açtığımız diğer hamurumuzuda yerleştiriyoruz. Kenarlarını resimde gördüğümüz gibi kıvırıyoruz. Üzerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Tatar böreği tarifi

Göbete tarifleri
Prinçli göbete



15 yorum :

  1. olsa da yesem açıktım galiba ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birazdan pırasalısını yapmaya gidiyorum gel ona yetiş :)

      Sil
  2. Oldukça ilginç bir tarif, ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzeldi. Dünde pırasalısını yaptım oda harika oldu. Yorumunuz için teşekkür ederim

      Sil
  3. çok ilginç ve lezzetli olduğu kesin,eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim . Bu arada nasıl oldunuz dün bir kaza atlatmıştınız. İnş şimdi daha iyisinizdir.

      Sil
  4. Mutfağım proğramında TV de yaptıklarınd ailginç gelmişti. Sen yapınca güvendim şimdi. Ellerine sağlık.. Farklı bir tarif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir o kadarda kolay Dün de pırasalısını yaptım nefisti

      Sil
  5. Ellerine sağlık ayşeciğim afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Belgüzarcım....:)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim benden de size sevgiler

      Sil
  7. Harika bir lezzet ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Karacay balkar mutfaginda yapilan Fitcin tarifine ve sekline cok benziyor,ellerinize saglik

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner