2 Mart 2014 Pazar

Hazir yufkadan peynirli gul boregi tarifi- peynirli gul boregi

hazır yufkadan peynirli gül böreği 
peynirli gül böreği tarifi
peynirli gül böreği nasıl yapılır?

Hazır yufkadan yapılan böreklerden en güzeli bence gül börekleridir ister peynirli ister ıspanaklı ister kıymalı olsun hepsi süper oluyor. Bende her çeşidini yaptım. Böyle böreklerin yanına bir turşu birde çay oldumu başka bir şey aramam. Böreklerin yanına turşuyu çok yakıştırıyorum. Bir ara turşu yapmanın püf noktalarını paylaşayım blogta.


Tarif geçmeden önce 


Malzemeler:
5 adet yufka
1 yufka için 2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yufka için 3 kaşık su

İç malzemesi:
peynir veya lor peyniri
Yarım demet kadar maydonoz

Yufkaları tezgahımıza seriyoruz. Bir yufkaya 2 kaşık sıvı yağ 3 kaşık su  karıştırıp sürüyoruz. Yufkamızı  4  parçaya kesiyoruz geniş kenarına iç malzememizi koyup sarıyoruz. Bir ucundan başlıyarak gül şeklinde sarıyoruz. Bütün yufkaları böyle sarıp tepsiye diziyoruz. Ben üzerinede su ve sıvı yağ karışımını sürüyorum. 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun


hazır yufkadan peynirli gül böreği 
peynirli gül böreği tarifi
peynirli gül böreği nasıl yapılır?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner