24 Mart 2014 Pazartesi

Cilek receli tarifi

çilek reçeli yapılışı
çilek reçeli resimli
ev yapımı çilek reçeli
çilek reçeli tarifi

Çilek çıkmaya başladı. Yakında reçeller yapılmaya başlanacak. En çek sevdiğimiz çilek reçelidir. Annem çok çeşitli reçeller yapar bende kahvaltıya gelen misafirlerime çeşit çeşit reçelleri ikram etmeyi seviyorum. Geçen yıllarda Vişne reçeli, Ayva reçeli (2 çeşit), Şeftali reçeli, Kayısı reçeli, Erik Reçeli, Portakal kabuğu reçeli yapmıştı. Bende üzüm reçeli yapmıştım. Evde yapılan reçellerin tadı başka oluyor birde annem çok titizdir meyveler güzelce ayıklanır yıkanır içinize sinerek yersiniz. 

 Eminim sizlerinde değişik tarifleriniz vardır. Diğer reçellerimide hatırlatmadan geçmeyim.



Portakal kabuğu reçeli tarifim için tıklayınız....


Gelelim tarifimize
Malzemeler:
1 kg kokulu çilek
1 kg toz şeker
1 limon

Çileklerimizi yeşil yaprak kısımlarını ayıklıyoruz çürükleri ve ezilmişlerini de atıp ayrılan çileklerimizi güzelce yıkıyoruz. Çünkü çilek yetiştiği yer itibariyle  kumlu olabiliyor. Geceden kapaklı tenceremize çilekleri koyup üzerinede toz şekerimizi ekliyoruz sabaha kadar bekletiyoruz. Sabah kalkınca tenceremizi ocağı harlı ateşe  ayarlayıp başında bekleyerek kaynamasını bekliyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısıp   sürekli köpüklerini alıp 45 dakika kadar kaynatıyoruz. Kıvamını anlamak için bir porselen tabağa bir kaşık kadar suyundan alıp kaşıkla alıp tabağa damlatıp bakıyoruz. Su gibi akmıyorsa kıvamı tamamdır. Kıvamı olunca limon suyunu ekleyip bir kaç dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve sıcak sıcak kavanozlara koyuyoruz.Kapaklarını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. 
Sonra kışın afiyetle yiyoruz :)

Afiyet olsun.

çilek reçeli yapılışı
çilek reçeli resimli
ev yapımı çilek reçeli
çilek reçeli tarifi

2 yorum :

  1. Herhalde altını kapatinca kıvamı tutmayınca yeniden altıni açtınız rengi kararmista.

    YanıtlaSil
  2. Hayır resimde öyle çıktı aslında rengi çok güzel oldu. Yalnız yorum yazıyorsanız lütfen isminizi yazın Aslında kimse isimsiz yorumları dikkate almaz ama benim kendime güvenim tam yalnış yada eksik tarif vermem. Ben bu bloğu tariflerim kaybolmasın diye açtım ama şimdi tüm dünyaya ulaştım. Bundanda çok mutluyum

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner