3 Şubat 2014 Pazartesi

Papatya ekmek-Papatya ekmek nasil yapilir?

Papatya ekmek
Evde ekmek 
Papatya ekmek nasıl yapılır?


                                                         Papatya ekmek nasıl yapılır?

Sizde ekmeğiniz evde yapmaya başladınızmı. Bence başlayın. Hem değişik şekillerde ekmekler yapabiliyorsunuz hemde içinize sine sine tüketiyorsunuz. Bu seferki ekmeğimiz papatya ekmek diye biline ekmeklerden 

Ekmek için çok fazla malzemeye ihtiyacınız yok

2 kupa su
tuz
1 paket instant maya
1 talı kaşığı toz şeker
yeteri kadar un (beyaz un, kepekli yada tam buğday unu olabilir)

Bu malzemelerle ele yapışmayan bir hamur yoğuyoruz. Oda ısısına göre yarım saat ile 1 saat arası kabarmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp papatya şekli verilir. yaklaşık 200 derece fırında pişirilir.

Not : Ekmeğinizin kurumaması ve yumuşak olması için ısıya dayanıklı bir kaseye su koyup fırının tabanına koyuyoruz. Suyun buharıyla ekmeğin kuruması engelleniyor.

Evde ekmek nasıl yapılır?
Papatya ekmek
ekmek nasıl yapılır?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner