13 Şubat 2014 Perşembe

Kuru meyveli parfe tarifi

Parfe nasıl yapılır?
Kuru meyveli parfe
Meyveli parfe

Yaz geliyor canımız hep soğuk bir şeyler isteyecek. Bu kuru meyveli parfede bunun için güzel bir alternatif olur. Bu parfelerinizi çok çeşitli yapabilirsiniz. Yazın içine şeftali, vişne, muz vb meyvelerle çeşitlendirebilirsiniz. Bir alternatifte kakaolu krem şantiyle yapmak.


Ben bu sefer beyaz krem şanti kullandım.

Malzemeler:

2 paket krem şanti
6-7 tane kuru incir
6-7 tane kuru kayısı
1 çay bardağı kadar iri kıyılmış ceviz içi
1 paket kakaou bisküvi küçük parçalar halinde kırılmış
Krem şanti için 2 su bardağı soğuk süt

Yapılışı:

Meyvelerimizi küçük tavla zarı büyüklüğünde doğruyoruz. Büyük bir kasede krem şantimizi çırpıyoruz  kıvam alınca biraz dolapta bekletiyoruz.  Dolaptan aldığımız  krem şantiye meyvelerimizi, cevizlerimizi ve bisküvilerimizi ilave ediyoruz güzelce karıştırıyoruz. Streç film serdiğimiz uzun kek kalıbına döküyoruz. Üzerinde streç filmimizle kapatıp dondurucu bölümüne koyuyoruz. Donduktan sonra servis etmeden 5 dk kadar önce çıkarıp dilimleyip servis yapıyoruz.

afiyet olsun.

Kuru meyveli parfe
Parfe nasıl yapılır?
Meyveli parfe

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner