9 Ocak 2014 Perşembe

İRMİK HELVASI



BU İRMİK HELVASINI SEVGİLİ NURSEVİN ARKADAŞIMIN BLOĞUNDAN ALMIŞTIM. 1-2-3-4 İRMİK HELVASI NEDENMİ





MALZEMELER

1 ÖLÇÜ TEREYAĞ
2 ÖLÇÜ İRMİK
3 ÖLÇÜ TOZ ŞEKER
4 ÖLÇÜ SU YADA SÜT

YAPILIŞI
BEN ÖLÇÜ OLARAK SU BARDAĞI KULLANDIM. TEREYAĞINI ERİTİP 1 SU BARDAĞI OLACAK ŞEKİLDE OLSUN YAĞIMIZIN ÜSTÜNE DOLMALIK FISTIKLARIMIZI VE İRMİĞİ EKLİYORUZ FISTIKLAR KIZARMAYA BAŞLAYINCAYA KADAR KAVURALIM. DİĞER TARAFTA 4 SU BARDAĞI SU VEYA SÜTÜ  3 SU BARDAĞI ŞEKERİ ERİYİNCEYE KADAR ISITALIM. KAVRULAN İRMİĞİMİZİN ÜZERİNE ŞEKERLİ SIVI KARIŞIMIN YARISINI EKLEYİP KAPAĞINI KAPATIYORUZ. BİR KAÇ SANİYE SONRA KALANINIDA EKLEYİP KAPAĞINI KAPATIYORUZ . ÇOK SULU OLACAKTIR KORKMAYIN 1-2 DK BEKLEYİP OCAĞIN ALTINI KAPATIN HELVAYI ÜZERİNİ ÖRETERK DİNLENMEYE BIRAKIN ÇOK SOĞUMADAN SERVİS YAPIN

AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. ellerine sağlık. maşallah .. :) afiyetle

    YanıtlaSil
  2. 2 su bardağı süt 2 su bardağı su oalabilir. tammaı süt olarak yada tammaı su olarakda olabilir belki. ama ben tercih olarak 2 su 2 süt yazmıştım canım:)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner