18 Eylül 2013 Çarşamba

Evde kiymali pide tarifi

Evde kıymalı pide yapımı
Evde kıymalı pide nasıl yapılır
Ev yapımı kıymalı pide tarifi
Kıymalı pide yapılışı

BUGÜN GEÇEN SENE YAPTIĞIM PİDELERDEN YAPTIM HERZAMANKİ GİBİ SONUÇ MÜKEMMELDİ BU SEFER SUCUKLU YAPMADIM KIYMALI  YAPTIM  PİDECİLERDEKİ GİBİ YUMUŞACIKTI TARİFİNİ YENİ GÖRENLER İÇİN TEKRAR VERİYORUM



1 BARDAK SÜT
1 BARDAK YOĞURT
1 BARDAK SU
YARIM BARDAK SIVI YAĞ
YETERİNCE TUZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN
3 TANE YUMURTA (BİR TANESİNİN SARISI ÜZERLERİNE SÜRMEK İÇİN)
1 PAKET YAŞMAYA

YUMURTALAR HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERLE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR YOĞRULUR
YAKLAŞIK 2 SAAT KADAR HAMURUN KABARMASI BEKLENİR
HAMURDAN PORTKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP PİDE HAMURU ŞEKLİNDE AÇILIR

ÜZERİNE İÇ MALZEMESİ YAYILIR KENARLARI ORTASI AÇIK KALACAK ŞEKİlDE KAPATILIR

ÜZERLERİNE SIVI YAĞ SÜRÜLÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ (200 DERECE) FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR
KIYMALILARIN ÜZERİNE ARZUYA GÖRE YUMURTA KIRILIR VE ARZU EDİLİRSEDE SUCUKLU KAŞARLI  YAPILABİLİR FIRINDAN ÇIKINCA  SICAK SICAK SERVİS YAPILIR


Evde kıymalı pide yapımı
Evde kıymalı pide nasıl yapılır
Ev yapımı kıymalı pide tarifi
Kıymalı pide yapılışı



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner