25 Nisan 2013 Perşembe

EZOGELİN ÇORBASI



NEDENMİ KENDİMCE  ÇÜNKÜ BİR TARİFİ UYGULAMADIM TARİFİ KENDİM UYDURDUM AMA ÇOK LEZZETLİ BİR ÇORBA OLDU. BEN EZOGELİN  ÇORBASINI ÇOK SEVERİM. EVDEKİ ÇORBALARDA KEBABÇIDAKİ ÇORBALARIN TADINI BULAMIYORUM. YILLARDIR BİR SÜRÜ TARİF DENEDİM. BİR DENEMEKTEN BİR ŞEY KAYBETMEZSİNİZ




MALZEMELER

1/2 ÇAY BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
   "      "         "            PRİNÇ
   "      "         "            KÖFTELİK BULGUR
   "      "         "            TEL ŞEHRİYE
1 YEMEK KAŞIĞI NANE
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
3-4 KAŞIK SIVI YAĞ
1 ADET KURU SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
TUZ

YAPILIŞI

DÜDÜKLÜ TENCEREDE SIVI YAĞ VE İRİCE DOĞRANMIŞ SOĞANI KAVURUYORUZ. BİBER SALÇASINIDA EKLEYİP BİRAZDA SALÇAYI KAVURUYORUZ. DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP DÜDÜKLÜ TENCEREYİ KAPATIP MANDALI KAPATTIKTAN SONRA 10 DAKİKA KISIK ATEŞTE  PİŞİRİYORUZ SONRA BLENDIRDAN GEÇİRİP AFİYETLE YİYORUZ. :)

6 yorum :

  1. Canım çorbaya asla hayır diyemem ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Şeker Tatlar Anneler Gününe Özel Kurabiye Seti Hediye Ediyor.Çekilişe katılımlarınızı bekliyoruz.Ayrıntılar:http://www.sekertatlar.blogspot.com/2013/04/seker-tatlar-anneler-gunune-ozel.html

    YanıtlaSil
  3. Üzerine biraz da salça dökmek lazım mercimek ve ezogelin yapıyorsak eğer. Nacizane benim fikrim tabi bu :) Bir sonraki yapışımda içine köftelik bulgur da ekleyeceğim. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. ne kadar su koyduğunuzu yazmamışsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suyunu karıştırarak göz kararı belirliyorum. Bundan sonraki yapışımda suyunu ölçeceğim

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner