8 Ocak 2018 Pazartesi

AÇMA

Kolay Açma Tarifi
Mayalı Açma Tarifi
Açma tarifi pastane usulü


Bu gün yumuşacık açma tarifiyle geldim. Bu açmayı teyzemde yemiştim tarifi almıştım Bizim evde çok sevildi Sizinde beğeneceğinizi düşünüyorum. Mis gibi tereyağlı bir açma tarifi.




MALZEMELER


  • 3,5 Su bardağı süt
  • 1 yk toz maya
  • 1 tk toz şeker
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un


Arasına sürmek için:

           250 gr tereyağ

Unumuzu eliyoruz. Yoğurma kabımıza mayamızı, toz şekerimizi bir miktar unumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ilık sütümüzü ve tuzu ilave edip yavaş yavş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparıp pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine erimiş tereyağ sürüyoruz. Gözleme şeklinde katlıyoruz ve kenara alıyoruz. Hamurlarımızın hepsine bu işlemi uyguluyoruz. Yağları donunca uzunlamasına açıp üzerine tekrar tereyağ sürüyoruz ve rulo sarıyoruz. Rulomuzu iki ucundan tutup farklı yönlere kıvırıyoruz ve uçlarını birleştirip açma şekli veriyoruz. Üzerlerine yumurta sürerek 10 dk kadar dinlendirip 180 derece fırında açmalarımız kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz..

Afiyet olsun.



10 yorum :

  1. Sevgili Ayşe,
    Ellerine sağlık, açma nefis görünüyor.
    Bildiğimiz açma tariflerinden farklı görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. ADAŞIM TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZZETLİ
    BANA DA BEKLERİM
    :)

    YanıtlaSil
  3. http://yemegedairhersey.blogspot.com/2012/05/milfoy-etkinligi.html milföy etkinliğine sizi de beklerim...

    YanıtlaSil
  4. Ayse Hanim merhaba benim adım berfin tarifleriniz çok güzel ellerinize saglık yalnız bir ikişey sorudan ben bunların üzerine yumurta surulmuyormu? Vede tepsi mayası yapmak gerekirmi 180 dc iyimi fırın için tesekkurlere

    YanıtlaSil
  5. Ya tekrar ben berfn kızacaksınız ama bu açmanın icine tereyağı yerine margirin koysam tadı bozarmi?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Berfin hanım açmaların üzerine yumurta sürmüyorum Ben şekil verdikten sonra hemen pişirdim bekletilirse katları kaybolabilir ve 200 derecede pişiriyorum ama fırına göre değişiklik gösterebilir Margarinde koyabilirsiniz ben bazı nedenlerden dolayı margarin kullanmıyorum onun için tereyağ kullandım Başka sorunuz olursa tekrar cevap veririm

    Bu arada sorularınıza kızmam burada paylaşmak için varım

    YanıtlaSil
  7. ya ev baklavası yaparmısınz

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık, açma nefis görünüyor.
    Bildiğimiz açma tariflerinden farklı görünüyor.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner