6 Ocak 2011 Perşembe

KARNIYARIK BÖREĞİ

Nefis bir börek..
Annemin çok sık yaptığı çıtır çıtır bir börek Daha önce yapmıştım ama fotoğraflar pek net değildi. Bugün gelen komşularıma yaptım ve bitmeden hemen çekip yayınlamak istedim. Yapılışı çok kolay. Sıcakken servis yapılmasını tavsiye ederim.

Malzemeler:
1 kilo yufka
1 paket margarin

İç malzemesi :
3 adet orta boy kuru soğan
3-4 adet çarliston biber
3-4 domates
300 gr kıyma

üzerine sürmek için yumurta sarısı

Yapılışı:
İlk önce iç malzemeyi hazırlıyoruz. Soğan, biber ve domatesi küçük küçük doğruyoruz kıymayı ekliyoruz tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz. Başka bir kapta margarini eritiyoruz.
yufkayı tezgahımıza serip eritilmiş margarinimizi yufkanın heryerine sürüyoruz üzerine bir kat daha yufka serip onunda üzerine yağ sürüyoruz. Yufkayı ilk önce artı şeklnde 4'e, her parçayıda 3'e bölüyoruz. 12 dilim yufkamız oluyor (sigara böreği gibi) İç malzememizi koyup sarıyoruz. Diğer yufkalarıda aynı şekilde sarıp tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp ortalarından bıçakla çizik atıyoruz. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

1 yorum :

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner