15 Nisan 2010 Perşembe

KADAYIF DOLMASI


ÇOK UZUN ZAMANDIR DENEMEK İSTEDİĞM BİR TARİF BU.
KADAYIFLI TATLILARI ÇOK SEVİYORUM. KADAYIF DEYİNCE İLK AKLIMA GELEN İSTANBUL'DA YAŞARKEN E-5 TE ŞİRİNEVLERDE GÜLLÜOĞLU 'NDA YEDİĞİM TATLILAR OLUYOR MAALESEF BURADA PEK O KALİTEDE TATLILAR BULAMADIM BİRDE BU ARA iSTANBUL HALK EKMEĞİN ÇIKARDIĞI ALTIN EKMEĞİ ÇOK MERAK EDİYORUM HALK EKMEK BU KONUDA GERÇEKTEN ÇOK BAŞARILI BEN ÇAVDAR EKMEĞİNİ ÇOK SEVİYORDUM



BU TARİFİ AYLAR ÖNCE SEVGİ SEPETİ BLOĞUNDAN ALMIŞTIM DOSYAMDA BEKLİYORDU. YUFKACIMDAN YUFKA ALIRKEN TAZE KADAYIFTA ALDIM VE HEMEN GELİP DENEDİM BENCE GÜZEL OLDU
BANA BİRAZ ŞEKERİ AZ GELDİ TARİFİ AYNEN AKTARIYORUM
Erzurum yöresinin meşhur kadayıf dolması.
Malzemeler :
Yarım kg tel kadayıf
1 su bardağı ceviz ya da fındık içi
6 adet yumurta
Sıvıyağ (kızartmak için)

Şerbeti için;

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su 3-4 damla limon suyu
Yapılışı :
Kuru olmayan hafif nemli kadayıftan yapılırsa (satın alırken buna dikkat etmek gerekiyor) daha güzel oluyor.
Tatlının önce şerbetini hazırlayın. Suyu ve şekeri tencereye alıp, orta ateşte şerbet, kıvam kazanıncaya dek kaynatın. 3-4 damla limon sıkıp, ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Şerbet soğuyunca, kadayıf dolmalarını sarmaya geçin. Kadayıftan avucunuzun içini kaplayacak kadar parçalar koparın. İçine toz şeker kattığınız dövülmüş ceviz ya da fındık içinden bir tatlı kaşığı kadar koyun. Dolma sarar gibi kadayıfı sarın. İçinden fındıkları düşmesin diye, sararken yanlarını da kapatın. Sardığınız kadayıfları bir tepsiye dizin.

Büyük bir kaseye yumurtaları kırın ve iyice çırpın. İçine bol sıvıyağ koyduğunuz kızartma tenceresini ocağa alın. Dolmaları yumurtaya iyice bulayıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Kızaran kadayıf dolmalarını soğumuş şerbetin içine atın. Tatlılar, şerbetini iyice çekince servis tabağına alın. Kadayıf tatlısını sıcağa yakın ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun...

11 yorum :

  1. ellerine sağlık canımm kadayıf dolman başarılı görünüyor kesinlikle bende güllüoğlunun üzerine tatlıcı tanımıyorum..

    YanıtlaSil
  2. Ayşeciğim kadayıf dolması en çok özlediğim tatlıdır İstanbul da otururken taze kadayıf alıp hemen yapardım tadına doyulmaz bir tatlı ellerine sağlık sende çok güzel yapmışsın canım burada kadayıf çok aslında ama kaç kez denememe rağmen burdaki kadayıflarla olmuyor:((
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ablacım çok güzel gözüküyor... Ellerine sağlık..
    Bende isterim..

    Hatice

    YanıtlaSil
  4. merhaba ayşe hanım,

    aslında belirli bir besin yok yiyince kilo aldıran önemli olan yeme şekli ve zamanı...

    sporda özellikle enerji harcamasını arttıran ve yağ yakımınıda arttıran light süte yer vermiştim. spordan 1 saat 45 dakika önce 1 su bardağı light süt içmeniz işe yarar. ayrıca gün içerisinde öğünlerinizi bölüp 6-7 öğüne yaymanızı öneririm. az az ve sık sık beslenme metabolizmanızı hızlandırarak kiloların geri dönüşünü engeller aralara 3-4 fındık, 1 meyve veya taneli meyvelerde 10 adet gibi şekiller belirleyerek tüketin derim ara öğünlerinizde de özellikle süt ürünlerinin az yağlılarını tüketerek yemeklerinde yağlı sularını tüketmemenizi öneririm. birde yavaş yemek mümkün olduğunda besinleri çok çiğneyerek yavaş tüketirseniz daha az yemiş olursunuz ve kendinizi yemek yerken kontrol altına almış olursunuz.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Ayşe,
    Hayırdır sesin soluğun çıkmıyor, 1 ay olmuş sayfanı güncellemeyeli, İnşallah her şey yolundadır.
    Tatlı nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Bu arada,
    Blogumda sana tatlı bir ödül var.

    YanıtlaSil
  6. Ayşem nerelerdesin inşaallah iyisindir canım bir haber ver canım yaaa:?

    Hobidünyam woman forum tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 4. sü PASTALAR VE KEKLER etkinliğine ben yani PAPATYA68 ev sahibeliği yapacağım 15 MAYIS İLE 15 HAZİRAN arasında yapılacak olan etkinliğimize katılmak için pastanızı veya kekinizi yapıp resmiyle birlikte tarifinizi sahrayolu@gmail.com adresime göndermeniz ve bloglarınızda yayınlamanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyoruz:)


    Ayrıca her ay için yeni bir konu ile etkinliklerimiz devam edecektir TEMMUZ VE AĞUSTOS ayları tatil nedeniyle etkinlik olmayacak diğer aylarda devam edecektir eğer sizde bu etkinliklere ev sahibeliği yapmak isterseniz sahrayolu@gmail.com a mail atmanız yeterli sırasıyla değerlendirip sizlere hangi ay ev sahibesi olacağınızı ve etkinlik konusunu bildireceğiz başvurularınızı da bekliyoruz.
    hobidünyam woman forum adına papatya68.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,
    Ayşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisin de KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz. Harika tarif ve fotoğrafınızı bekliyorum...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Cok leziz gorunuyorlar,elinize saglik :)

    YanıtlaSil
  9. Hobidünyam Woman Forum tarafından düzenlenen yemek etkinlikliklerinin 6.sı "KAHVALTILIKLAR" Etkinliğine ben fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com ev sahibeliği yapacağım 22 EYLÜL _15 EKİM tarihleri arasında düzenlenen etkinliğimize katılmak için kahvaltılık yiyecekler yapıp resmiyle birlikte tarifinizi blogunuzda yayınlayıp bana haber bırakmanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da fatos.ozturk@hotmail.com.tr adresine mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyorum :)
    Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim,ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım lütfen şimdiden kusuruma bakmasınlar...

    GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK ÜZERE...

    NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
    http://papatya68.blogspot.com/
    adresine başvurabilirler...

    YanıtlaSil
  10. merhabalar bir erzurumlu olarak iki küçük tasiyede bulunmk isterim.
    1) dolmaların içine ceviz koyarken tozşeker koymayın zaten şerbett bekletileceği için toz şeker gereksizdir(içinde eriyen tozşeker soğuyunca sertleşebilir hemde zaten kalorisi çok yüksek bi tatlı içine koyulan şekeri iptal edersek bir nebze olsun kaloriyi azaltmış oluruz)
    2) yumurtaları kırdığımız tabağa bir miktar su ekleyip iyice çırpılmalı.(tatlının miktarına göre değişir. en az 1 çay bardağı) yumurtaya eklenen bu su tatlının dışını çıtır çıtır yapar ve içi yumuşacık kalır dışının bu çııtırlığı tatlının bayatlamasınıda geciktirir.

    YanıtlaSil
  11. Sevil hanım tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim Sizden kendi tarifinizide paylaşmanınızı istiyorum Sizin tarifinizlede denemek isterim sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner