3 Şubat 2010 Çarşamba

CEVİZLİ İRMİKLİ REVANİ

BU TATLIYI SENELER ÖNCE KOMŞUM FİKRİYE ABLADAN ÖĞRENMİŞTİM. ÇOK GÜZEL BİR TATLI YAPILIİŞIDA KOLAY MİKSER BİLE GEREKMİYOR
BEN YARIM ÖLÇÜ YAPTIM.YAKLAŞIK 30-40 BOYUNDA BİR TEPSİDE PİŞİRDİM


MALZEMELER
2 KASE İRMİK (SANIRIM KASEM 250 GR ALIYOR)
1 KASE UN
1 KASE ŞEKER
2 KASE YOĞURT
4 YUMURTA
2 PAKET KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
CEVİZ

BU MALZEMELER SIRASIYLA YUMURTA, ŞEKER, YOĞURT, İRMİK, KABARTMA TOZU, VANİLYA, UN VE CEVİZ TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRILIR. YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜLÜR. 160 DERECE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR

ŞERBETİ:
1,5 KG ŞEKER
9 BARDAK SU
YARIM LİMON SUYU

İKİSİDE ILININCA ŞERBETİ DÖKÜLÜR

9 yorum :

  1. harika görünüyor ellerin dert görmesin canım.tarifi merakla bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  2. Süper fikir hiç aklıma gelmemişti :) cevizle süper olur gerçekten ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık ....

    YanıtlaSil
  4. Tatlı çok güzel gözüküyor. Ellerine sağlık ablacım. Bende isterim :)

    Hatice

    YanıtlaSil
  5. heyecanla bekliyoruz canım çok güzel görünüyor çünkü..

    YanıtlaSil
  6. Görüntü başdan cıkarıcı ellerıne sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel şerbetli şerbetli böyle.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık Ayşe cim bu soğukta insanın canı tatlı istiyor kaç gündür revani geçiyor aklımdan ama direniyorum yapmamak için sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner