11 Eylül 2006 Pazartesi

Gul tatlisi tarifi-Serbetli tatli tarifleri


BU TATLIYI İSTANBULDA BİR ARKADAŞIM BİZİM İÇİN YAPMIŞTI BİZ ÇOK BEĞENMİŞTİK KENDİM DENEMEMİŞTİM GEÇEN GÜN DERYADAN LEZZETLER SİTESİNDE GÖRÜNCE YAPMAYA KARAR VERDİM

GÜL TATLISI
HAMURU
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET MARGARİN
1 YUMURTA
1 KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
ALABİLDİĞİ KADAR UN
BÜTÜN MALZEMELERLE HAMUR YOĞRULACAK HAMUR İNCE OLACAK ŞEKİLDE MERDANEYLE AÇILACAK ÇAY BARDAĞIYLA YUVARLAK ŞEKİLDE KESİLECEK 5 TANE YUVARLAK BİRAZ BİRBİRİNİN ÜSTÜNE GELECEK ŞEKİLDE YAN YANA DİZİLİP UZUNLAMASINA ORTADAN KESİLECEK 1 TANE FINDIK KOYUP HAMUR RULO SARILIP TEPSİYE DİZİLECEK 180 DERECE FIRINDA FAZLA KIZARTMADAN PİŞİRİLECEK
ŞERBETİ

5 SU BARDAĞI ŞEKER
6 SU BARDAĞI SU
ŞERBET YAPILACAK
TATLI FIRINDAN ÇIKINCA 5 DAKİKA BEKLETİP SOĞUK ŞERBET DÖKÜLECEK

1 yorum :

  1. Lezzet kadar görüntü de önemli,ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner