2 Ocak 2008 Çarşamba

PIRASALI BÖREK

GEÇEN EŞİME EVDEKİ PIRASADAN YEMEK YAPACAĞIMI SÖYLEYİNCE YEMEK DEĞİLDE BÖREK YAPMAMI İSTEMİŞTİ. BENDE BUGÜN SÜHEYLA ARKADAŞIMIZIN BLOĞUNU GEZERKEN ÖZLEM ARKADAŞIMIZIN (ÖZLEM'İN MUTFAĞINDAN LEZZETLER)
ADINI GÖRÜNCE HANGİ BLOK DİYE BAKMAK İSTEDİM VE BLOĞU GEZERKEN MUHTEŞEM BİR PIRASALI BÖREK YAZISINI GÖRÜNCE HEMEN TIKLADIM BAKTIM YAPILIŞIDA KOLAY HEMEN YAZICIDAN ÇIKARIP MUTFAĞA GİTTİM VE BÖREĞİ YAPTIM.
ÇOK GÜZEL BİR BÖREK OLDU BEN TARİFİ ÖZLEM ARKADAŞIMIZIN BLOĞUNDAN KOPYALAYIP BURAYA EKLİYORUM ÇÜNKÜ TARİFE BİREBİR UYDUM
YALNIZ BİZİM GİBİ BÖREKLERDE TEREYAĞINA ALIŞIK OLMAYANLAR VARSA SIVI YAĞ KULLANMALARINI TAVSİYE EDİYORUM
Hamuru için
3 yumurta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı un kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olması gerekiyor.
iç harcı için
1 kilo prasa
2 adet orta boy soğan
25 gr tereyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
hamuru açmk için
1,5 çay bardağı buğday nişastası
1,5 çaybardağı un karışımı.
Üzeri için
125 gr tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt (ben sürmedim yumurta sürdüm)
Yapılışı
iç harcı için pırasaları yıkayın incecik doğrayın yağı geniş bir tencerede eritin soğanları kavurun prasayı ilave edin orta ısılı ateşte 8-10 dakika kavurun.Hafifçe yumuşayan pırasaların içerisine yumurtaları kırın Ocaktan alın rendelenmiş peyniride ilave edin bir kenara alın beklesin.Hamuru kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın üzerine bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.Daha sonra 10 eşit parçaya bölün tek tek açtığımız 40 cm çapındaki yufkaları teker teker tepsiye yerleştiriyoruz hepsinin arasına erittiğim tereyağından 2 şer kaşık serpiştiriyorum 5. yufkaya gelince pırasayı boşaltıyorum.Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapıyorum ben üstüne yağı sürüp birde yumurta sürdüm görünüşü daha güzel olması için ve haş haş serpiştirdim (artık benim vazgeçilmezim haşhaş herşeye serpiyorum) Daha önce ısıttığınız fırına verip35-40 daki pişsin çıkarın sıcakken servis yapın.Şimdiden afiyet olsun

14 yorum :

  1. ellerine saglik canim nefis olmustur eminim

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık .harika bir börek olmuş.ayrıca bloğun çok güzel.

    YanıtlaSil
  3. kelebeklisaniyeler.blogcu.com3 Ocak 2008 11:16

    canim ellerine saglik, harika gorunuyor, hele ki pirasa offf, sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. canımmm ellerine sağlık çok güzell

    YanıtlaSil
  5. sebilay-asotu3 Ocak 2008 13:30

    günaydın;
    bizde de pırasa yemeği yenmez, o yüzden börek yaparım her zaman.çok da lezzetli olur.:) ellerine sağlık, şahane görünüyo.sevgilerimle.
    asotu.blogcu.com

    YanıtlaSil
  6. tunacetin.blogcu3 Ocak 2008 15:48

    merhaba canım
    Pırasılı börek çok leziz görünüyor ben de pırasayı çok severim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. canım ben pırasayı yiyemiyorum ama keşke sevseydim diyorum...

    ellerine sağlık...harika görünüyor...

    ayrıca babanın doğum günü kutlu olsun....geçmiş ama olsun..hayırlı uzun ömürler versin Rabbim...

    YanıtlaSil
  8. börek nefis olmuş.pırasaları değerlendirmek ve çocuklara çaktırmadan yedirmek adına harika bir tarif.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. D A V E T I Y E

    Merhaba arkadaslar, bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar.

    Aynur Yaren

    www.ayyachat.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. sarı mutfak-hande8 Ocak 2008 10:38

    ellerine sağlık nefis olmuş.hiç denemedim merak ettim şimdi

    YanıtlaSil
  11. Ayşecim kusura bakma bana yorum bıraktığın gün sana geri döndüm yorum yazdım gönderemeden kapım çalmıştı acilen evden çıktım öyle kalmıştı.Unutmuşum sonrada.Beğenmene sevindim afiyet olsun canım.

    YanıtlaSil
  12. Prasayı sevdiğim için her türüne bayılırım...Böreğinizde harika olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  13. Pırasa düşkünü biri olarak böreği de çok güzel olur diye düşünüyorum ben:).
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgileeer:).
    aslı

    YanıtlaSil
  14. ellerine ağlık gerçekten pırasalı börekte harika olur sevgiler
    www.sibelinmutfagi.blogcu.com

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner