3 Aralık 2007 Pazartesi

Patatesli kol boregi - Sarburma


2 SU BARDAĞI SU
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
TUZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN

İÇ MALZEMESİ
HAŞLANMIŞ RENDELENMİŞ PATATES
TUZ
KARABİBER
PUL BİBER

BU MALZEMELERLE HAMUR YOĞRULUR 15 DAKİKA DİNLENDİRİLİR
HAMUR CEVİZDEN BÜYÜK PARÇALARA BÖLÜNÜR HAMUR İNCE AÇILIR. AÇILAN YUFKA TEMİZ BİR ÖRTÜNÜN ÜSTÜNE SERİLİR. ÜSTÜNE ERİTİLMİŞ MARGARİNLE SIVI YAĞ KARIŞIMI SÜRÜLÜR. HAZIRLANAN İÇ MALZEMESİ YUFKANIN ÜZERİNE YAYILIR VE ÖRTÜ 2 KÖŞESİNDEN KALDIRILARAK YUFKA RULO HALİNDE SARILMASI SAĞLANIR DİĞER HAMURLARDA AYNI ŞEKİLDE HAZIRLANIP HEPSİYE YERLEŞTİRİLİR ÜZERİNE KAYMAKLA (HAZIR PAKET KREMALARDA OLABİLİR) YUMURTANIN SARISI SÜRÜLEREK FIRINDA PİŞİRİLİR

10 yorum :

  1. canım
    seninle ilk defa tanışıyorum. niye geç kalmışım ki ama birazda suç sende galiba
    ellerine sağlık bayılıyorum patatesli böreklere

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık börek çok güzel görünüyor arkadaşım...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık çok severim bööööğrekleri yaaaa gece gece şimdi ıhlamur da içerken iyi gelirdi dimi.Üsttekini aldım teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  4. ayşe cnm..ne güzel bir börek yapmışsın.ellerine sağlık.bir de esranın yorumlarını yayınlaman çok hoş olmuş.benim de aklıma geldi ama sonrasında başaramadım..sen bu konuda hassasiyet göstermissin.tebrikler cnm.slmlar.

    YanıtlaSil
  5. zerrin - misss4 Aralık 2007 14:39

    AYşem, patatesli böreği pek severim. Bu nasıl güzel bir görüntü. Yanına ayran olsaa ohh şimdi yanımda olsa ne de güzel olur :))

    sıcacık sevgiler hayatım

    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  6. kelebeklisaniyeler.blogcu.com5 Aralık 2007 16:45

    merhaba ellerinize saglik borek çok guzel gorunuyor, sevgiler

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık çok güzel görünüyor.iyi haftasonları dilerim canım

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım leziz bir lezzet:)) Banada beklerim.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık, çok güzel olmuş. Eskilere gittim, annemin kuzine fırınında yaptığı patatesli kol böreğine.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner