22 Mart 2007 Perşembe

OFFROAD 2- FIRIN HELVA


BİZİM BURDA BİR GEZİ GRUBUMUZ VAR EŞİM BU GRUBA OFFROAD DİYOR. ÇOK GÜZEL YERLERİ GEZİYORUZ. BENDE BU GEZİLERİ VE TATTIĞIM DEĞİŞİK TATLARI SİZİNLE PAYLAŞACAĞIM BU HAFTAKİ OFFROAD ÇIPA BALIK LOKANTASINDA YEMEKTİ. ORDA TATLI OLARAK DEĞİŞİK BİR TATLI YEDİK ARKADAŞLARIMIZ VE BİZ ÇOK BEĞENDİK KOLAY BİR TARİF AMA DEĞİŞİK BELKİ DAHA ÖNCE TADANLAR VARDIR AMA BEN İLK DEFA YEDİM.
ŞİMDİ GELELİM TARİFE:

ÖLÇÜ VERMEYECEĞİM AMA ELMALAR RENDELENİP BİRAZ ŞEKER VE TARÇINLA PİŞİRİLİR İÇİNE BÜTÜN ANTEP FISTIKLARI EKLENİR KÜÇÜK BİR FIRIN GÜVECİNE YAYILIR ÜZERİNE TAHMİNEN YARIM PARMAK KALINLIĞINDA TAHİN HELVASI KESİP ELMALARIN ÜZERİNE KOYULUP FIRINDA HELVA ERİYİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR SICAK SICAK SERVİS YAPILIR.

2 yorum :

  1. Önce teşekkürler. Sonra;Elmaların cinsi önemli mi,kabuğu soyuldu mu? Tarçın toz tarçın olmalı.

    YanıtlaSil
  2. Bahtiyar bey ben genelde kirmizi elmadan yapiyorum. Kabuklarini soyuyoruz rendeliyoruz toz tarcin ve sekerle pisiriyoruz.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner