19 Eylül 2007 Çarşamba

Mayali peynirli pogaca tarifi - Mayalı pogaca tarifi

SİZE YUMUŞACIK BİR POĞAÇA TARİFİ VERECEĞİM ÇOK GÜZEL OLUYOR BEN BÜYÜK BÜYÜK YAPIYORUM YANINDADA TURŞUYLA NEFİS OLUYOR
MALZEMELERİ ŞÖYLE:
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SUDA ERİTİLMİŞ YAŞ MAYA
TUZ
2 ADET KESME ŞEKER
ALABİLDİĞİ KADAR UN
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN YUMURTA SARISI
MALZEMLERLE ÇOK SERT OLMAYAN BİR HAMUR YOĞRULUR YAKLAŞIK 2 SAAT MAYALANMASI BEKLENİR KABARAN HAMURLAR POĞAÇA ŞEKLİ VERİP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP KIZGIN FIRINDA PİŞİRİLİR
AFİYET OLSUN

1 yorum :

  1. canım bana yorum bırakmısın cok tesekkurler.. pogacalar harıka gozukuyor.. ellerine saglık.. gorusmek uzere:)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner