21 Eylül 2007 Cuma

Coban Gobete Tarifi

AYSE26'DAN BİR TARİF DAHA

BUDA BİLDİĞİM KADARIYLA TATARLARA ÖZGÜ BİR BÖREK. ANNEM BİZE BUNU ÇOK YAPARDI. BEN ÇOK SEVERDİM. EVLENDİKTEN SONRA BENDE YAPMAYA BAŞLADIM BİZİM EVDEDE SEVİLEREK YENİLİYOR.



ÇOBAN GÖBETE

İÇ MALZEMESİ:
5 ADET PATATES KÜÇÜK KÜÇÜK KÜP KÜP DOĞRANMIŞ
2 ADET SOĞAN ODA AYNI ŞEKİLDE DOĞRANMIŞ
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
300 GR KIYMA
YETERİNCE TUZ
BU MALZEMELER AZ SUYLA PATATES YEMEĞİ GİBİ PİŞİRİLİR SUYU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR SOĞUMAYA BIRAKILIR
HAMURU İÇİN:
1 KASE YOĞURT
1 KASE SÜT
1 KASE SIVI YAĞ
1 KASE SU
1 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ ALABİLDİĞİ KADAR UN

ÇOK SERT OLMAYAN BİR HAMUR YOĞRULUR. BİR PARÇASI DAHA BÜYÜK OLMAK ŞARTIYLA İKİYE BÖLÜNÜR BÜYÜK OLAN PARÇA MERDANEYLE TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR
ÜZERİNE HAZIRLANA İÇ YAYILIR DİĞER PARÇADA AÇILIP MALZEMENİN ÜSTÜNE YAYILIR KENARLARI ŞEKİLDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ KAPATILIP BIÇAKLA KESİLECEK DİLİMLER ÇİZİLİR ÜZERİNE KURUMAMASI İÇİN SIVI YAĞ SÜRÜLÜR 250 DERCE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR
AFİYET OLSUN

4 yorum :

  1. gülerin mutfağı21 Eylül 2007 18:44

    kıyılarını çok güzel kıvırmışsın ben beceremiyorum kaynanamdan öğrenemediğim tek şey ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık. Ayşeciğim.. Çok güzel olmuş. Hnaımağa böreği gibi. Demek adı Göbete imiş. Üstelikde mayasız . bence süper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nursevincim adı göbete buda tatar mutfağına ait börek. Denemeni tavsiye ederim çok lezzetli oluyor.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner