20 Eylül 2007 Perşembe

KÜNEFE

AYSE26 DAN BİR TARİF DAHA

KÜNEFEYİ YEMEĞİ ÇOK SEVERDİM AMA YAPMAYA HİÇ CESARET EDEMEMİŞTİM. AMA ÇİLEKLİ (http://cilekli.blogspot.com/) ARKADŞIMDA GÖRÜNCE DENEMEYE KARAR VERDİK BİZ KÜNEFE TEPSİMİZ OLMADIĞI İÇİN TEFLON TEPSİDE YAPTIK AMA ÇOK GÜZEL OLDU DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

GELELİM TARİFİNE
500 GR YAŞ KADAYIF
150 GR TEREYAĞ
1 PAKET DİL PEYNİRİ
2 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ

ŞERBETİ
2,5 BARDAK SU
3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

İLK ÖNCE ŞERBET KAYNATILIP SOĞUMAYA BIRAKILIR.
KADAYIFLAR KÜÇÜK KÜÇÜK PARÇALANIR. ERİTİLMİŞ TERYEĞ VE PEKMEZLE KARIŞTIRILIR. İKİYE BÖLÜNÜR. YARISI TEPLON TEPSİYE YAYILIR. İYİCE BASTIRILIR BİZ EŞİMLE YUVARLAK EKMEK TAHTASIYLA BASTIRDIK. ÜZERİNE DİLİMLENMİŞ PEYNİRLER DİZİLİR KALAN KADAYIFTA YAYILIR VE İYİCE BASTIRILIR 200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.
SICAK TATLINI ÜZERİNE SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜR VE SICAK SICAK SERVİS YAPILIR.

5 yorum :

  1. merhaba,künefe cok harika görünüyor,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. gülerin mutfağı20 Eylül 2007 19:16

    pekmez, dil peyniri kadayıf tatlısından epey farklı olmalı deneyeceğim eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. slm.
    Son üç tatlı tarifin de buram buram ramazan kokuyor. Ellerine sağlık hepsi de çok güzel. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner