17 Temmuz 2007 Salı

VİŞNE REÇELİ

ANNEM BAHÇEDEKİ VİNELERDEN REÇEL YAPTI.ANNEMİN REÇELLERİ HARİKA OLUR KIVAMLARINI TAM TUTTURUR OĞLUM ANNEMİN REÇELİNDEN BAŞKASINI YEMEZ

SİZDE GÜZEL BİR REÇEL YAPMAK İSTİYORSANIZ
İŞTE TARİFİ
1 KİLO VİŞNE
1,5 KİLO TOZ ŞEKER
1 LİMON

BİR TENCERDE ŞEKERİ ÜZERİNİ ÖRTECEK KADAR SU İLE OCAĞA KOYUP KAYNATINIZ. ŞURUP KOYULAŞINCA VİŞNELERİ İÇİNE ATIP 3-4 TAŞIM KAYNATIP TENCEREYİ OCAKTAN ALIP 3-4 SAAT BEKLETİYORUZ
BUNU SEBEBİ VİŞNELERİN SUYUNU SUYUNU BIRAKMASI VE BİR MİKTAR ŞEKERLİ SUYU İÇİNE ÇEKMESİ
DAHA SONRA TENCEREYİ ORTA HARARETLİ OCAĞA KOYUP REÇEL KIVAMINA GELİNCEYE KADAR KAYNATIYORUZ REÇELİ OCAKTAN İNDİRMEYE 5 DAKİKA KALA 1 LİMONUN SUYUNU SIKIP 3-4 TAŞIM KAYNATIP OCAĞI KAPATIYORUZ
REÇEL SICAKKEN KÖPÜĞÜ BİR KAŞIKLA ALIP CAM KAVONOZA BOŞALTIP SOĞUMASI BEKLENİR SOĞUDUKTAN SONRA KAPAĞINI KAPATIP SERİN BİR YERDE SAKLAYINIZ
HERKESE AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner