13 Haziran 2017 Salı

Patlican kebabi tarifi-Tepside patlıcan kebap tarifi



PATLICAN KEBAP
BU MALATYALI BİR ARKADAŞIMDAN ÖĞRENDİĞİM BİR TARİF PATLICANLAR KIZARTILMADIĞI İÇİN ÇOK HAFİF OLUYOR PATLICANI SEVENLER İÇİN GÜZEL BİR TARİF




PATLICAN KEBAP

500 Gr  köftelik kıyma
1 adet kuru soğan rendelecek
1 Çay bardağı galeta unu
2-3 diş sarımsak dövülmüş
1 adet yumurta
1 çk. kabartma tozu
Tuz karabiber kimyon

4 Adet uzun  patlıcan
3-4 Adet domates
Yeşil ve kapya biber

Sosu için
1 Yk. Domates salçası
1 Yk. Tereyağ
Yeteri kadar su

YAPILIŞI:

Bütün köfte malzemelerini karıştırıp yoğuruyoruz. Cevizden büyük parçalar koparıp köfte şekli veriyoruz.

Patlıcanlarımızı bir parmaktan biraz kalınca dilimliyoruz.
Tepsimize bir patlıcan bir köfte şeklinde diziyoruz. Ortada kalan boşluğada domates ve biberlerimizi irice doğrayıp koyuyoruz.


Sosunuda hazırlayıp üzerine döküyoruz. Üzerini yağlı kağıt kaplayıp fırında pişiriyoruz. 30 dakika kadar üstü kapalı pişiriyoruz. Yağlı kağıdı kaldırıp birazda üstünü kızartıyoruz. Patlıcan kebabımız hazır.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner