15 Ocak 2007 Pazartesi

YAĞLAMA

BEN YAĞLAMAYI 5-6 YILDIR YAPIYORUM BUGÜN ÇOK KOLAY BİR ŞEKİLDE YAPTIM. BİM'DEN LAVAŞ ALDIM ONLARLA YAPTIM.ESKİDEN EVDE KENDİM HAMUR AÇIP YAPARDIM AMA BUNUNDA ÖNCEKİLERDEN FARKI OLMADI

BİR PAKET LAVAŞ
YARIMKİLO KIYMA
3 ORTA BOY SOĞAN
3 DOMATES RENDELENMİŞ
1 KAŞIK SALÇA
TUZ KARABİBER
SARIMSAK
YOĞURT

SOĞANLARI RONDODA KIYIP AZ YAĞLA KAVURUYORUZ. KIYMAYI EKLEYİP RENGİ DÖNENE KADAR KAVURUP SALÇASINI DOMATESİNİ TUZUNU VE KARABİBERİNİ BİR BARDAKTA SICAK SU EKLEYİP PİŞİRİYORUZ.
BEN LAVAŞLARI ELEKTRİKLİ TOST MAKİNESİNDE ISITTIM. BİR TEPSİYE BİR LAVAŞ KOYDUM ÜZERİNE KIYMAYI YAYDIM BİR LAVAŞ ÜZERİNE KIYMA MALZEMEYİ BÖYLE BİTİRDİM DÖRDE BÖLÜP İSTEDİĞİMİZ KADARINI TABAĞİMIZA ALIP SARIMSAKLI YOĞURT EKLEYİP AFİYETLE YERİZ SİZEDE DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM


5 yorum :

  1. Bimin lavasiyla kayis gibi oluyor baska marka deneyin melek çibik

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Melek hanım deneyeceğim

    YanıtlaSil
  3. kreple denemenizi öneririm

    YanıtlaSil
  4. Tevafuk bu gün oğlumun arkadaşlarına yağlama yapacağım. Lavas yollarına vurayim kendimi. Iyi fikirmis.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner