5 Mart 2008 Çarşamba

Kuzu eti sorpa corbası tarifi



BU ÇORBAYI ANNEM YAPARDI. BUGÜN BENDE DENEDİM.ÇOK GÜZEL OLDU.
KUZU SORPASI





Kemikli yarım kilo kuzu eti tencerenin içinde suda haşlanır. Bir kasede bir çorba kaşığı un ve iki çorba kaşığı yoğurt çırpılır. Haşlanmış etin suyu süzülür ve etler kemiklerinden ayrılıp ditilir .Süzülen et suyuna etler eklenip ve unlu yoğurtlu karışım içine devamlı karıştırılarak dökülür. Tuz ilave edilir. Üç dakika kadar hafif ateşte karıştırılarak kaynatılır. Sonra tencere ateşten indirilir.
Bir tavaya iki çorba kaşığı kadar sıvı yağda, üç tane taze soğanın yeşil yapraklarıyla beraber doğranarak hafif ateşte kavrulur. Yeşil nane yaprakları tavaya atılır.( bende taze nane yoktu ben kuru nane ekledim)Tava ateşten hemen alınır. Hazırlanan sos çorbanın üzerine dökülür. Kuzu sorpamız servise hazırdır.
Bu çorba tatarlara ait bir çorba olarak biliyordum ama çoğu kişi tarafından yapılıyormuş.. .

5 yorum :

  1. canım çorba çok değişik misler gibi ve enfess olmuş.ellerine saglık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. kuzu etini çok sevdiğim için bu tarif çok güzel olur eminim...annenin tarifine senin ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar farklı bir tarif, ellerine sağlık, çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik canim hos bir tarif ilk kez ismini duydum ama çok lezzetliye benziyor sana keyifli bir aksam dilerim sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar, nefis bir görüntü.Eminim çokda lezzetlidir. Ellerinize emeğinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner