31 Ocak 2014 Cuma

Kiymali lahana sarmasi tarifi - Kiymalı lahana sarmasi nasil yapilir?

Lahana sarması
Kıymalı lahana sarması
lahana sarması nasıl yapılır?




Kıymalı lahana sarması nasıl yapılır?


Benim en sevdiğim sarmalardan biridir lahana sarması. En sevmediğim yanı lahanaları haşlama bölümüdür. Lahanaları tam kıvamında haşlamak gerekir ne çok ne az. Sonra gerisi kolay. Siz yapmayı severmisiniz bu sarmayı.



Malzemeler:
haşlanmış lahana yaprakları
300 gr kıyma
2 çay bardağı prinç
1 adet kuru soğan rendelenmiş
2 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Yapılışı :
Lahanayı yaprak ayırıp damarlı yerleri kesip alıyoruz. Yumuşak kısımlarını tencerede kaynayan tuzlu suda 1 dk az tutarak haşlıyoruz. Lahanaları mümkünse üst üste koymuyoruz. Tepsiye alıyoruz üst üste  gelince ısıyla çok yumuşuyorlar.
Diğer tarafta kıyma, prinç, rendelenmiş soğan, salça, tuz, karabiber ve sıvı yağımızı karıştırıyoruz. Yaprakları sarabileceğimiz büyüklükte  kesip sarmalarımızı sarıyoruz. Tencereye dizip üzerine sarma taşını koyup yeteri kadar su koyup pişiriyoruz.

afiyet olsun

kıymalı lahana sarması
lahana sarması nasıl yapılır
sarma iç malzemesi 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner