28 Ekim 2006 Cumartesi

HAVUÇLU KEK

BU TARİF İSTANBULDAN CAVİDE ARKADAŞIMDAN. İSTANBULDAYKEN BİZE NEZAMAN İSTESEK YAPARDI. ŞİMDİ UZAKTA OLUNCA KENDİM YAPTIM. CAVİDE'NİNKİ DAHA GÜZEL OLUYORDU ARKADAŞIM BİZE HEP ÖZENEREK SEVEREK YAPTIĞI İÇİN HERHALDE ARKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK

HAVUÇLU KEK

3 ORTA BOY HAVUÇ
1.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
4 ADET YUMURTA
1.5 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
3 SU BARDAĞI UN

İLK ÖNCE YUMURTA AKLARI MİKSERLE ÇIRPILIP KÖPÜRTÜLÜYOR. SONRA DİĞER MALZEMELER EKLENİP TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRILIYOR



YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜLÜP 170 DERECE FIRINDA İÇİ PİŞENE KADAR PİŞİRİLECEK

NOT :BEN YENİ KEK KALIBIMI DENEMEK İÇİN KALIPTA PİŞİRDİM ÇOK ZOR PİŞTİ TEPSİDE PİŞİRİLİRSE DAHA GÜZEL OLACAK
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner