25 Eylül 2006 Pazartesi

Tabakborek- Kiymali Manti

BUDA MANTIYA BENZER BİR HAMUR İŞİ SUYU SÜZÜLÜP YENİYOR SUYUNA SALÇA KONMUYOR BEYAZ OLARAK SERVİS YAPILIYOR

1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SU
TUZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN (KATI BİR HAMUR YAPILACAK)

BÜTÜN MALZEMELERLE KATI BİR HAMUR YOĞRULUR. 10 DAKİKA DİNLENDİRİLİR. YAKLAŞIK 3-4 BEZE ELDE EDİLİR HAMURLAR MANTI HAMURU GİBİ ÇOK İNCE OLMAYACAK ŞEKİLDE AÇILIR. KÜÇÜK KÜÇÜK KARELER KESİLİR İÇ MALZEMESİ (250 GR KIYMA BİR KURU SOĞAN RENDELENMİŞ VE TU VE KARABİBER EKLEYİP BİR İÇ MALZEMESİ HAZİRLANİR) KONULUP BOHÇA ŞEKLİNDE KAPATILIR. KAYNAYAN TUZLU SUDA HAŞLAYIP SÜZÜLÜR
ÜSTÜNE KIZDIRILMIŞ TEREYAĞ VE SARMISAKLI YOĞURT DÖKÜLEREK SERVİS YAPILIR
AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. Ayşemm ooo miss olsada yesek :)ellerine sağlık resme baktım memleket kokusu aldı burnum .. sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK. Bende olsa yerim vallahi

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner