26 Mayıs 2006 Cuma

Fındıklı kurabiye tarifi-kolay bir kurabiye


Bu benim annemden evlenirken defterime kaydettiğim tariflerden biri. Fırından çıktığında kıtır kıtır bir kurabiye oluyor




FINDIKLI KURABİYE

250 GR MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA)

1,5 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

2 KAŞIK YOĞURT

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

2 YUMURTA SARISI

ALABİLDİĞİ KADAR UN

MARGARİNLE PUDRA ŞEKERİ OVULACAK DAHA SONRA YOĞURT, YUMURTA SARILARI, YAĞ, KABARTMA TOZU VE VANİLYA EKLENİR ALABİLDİĞİ KADAR UNLA HAMUR YOĞRULUR. YAKLAŞIK 25 KURABİYE ÇIKIYOR KURABİYELER YUVARLANIP ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA DÖVÜLMÜŞ FINDIĞA BATIRILIP TEPSİYE DİZİLİR 150 DERECEDE PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR
KOLAY BAYATLAMAYAN BİR KURABİYE
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "ANONİM" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.Yazdığınız yorumun sonuna İSMİNİZİ eklemeyi unutmayın...

Google+ Badge

Tariflerden haberdar olmak için Email'inize gelen linki tıklayıp aktif hale getirmeniz gerekmektedir

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner